torsdag 31 januari 2013

Recept - Vegetarisk matpaj

Idag hade jag min vän Minori över för en mysig middag.
Hon är vegetarian, så det blev vegetarisk matpaj.
Den blev faktiskt jättegod men kan bli ännu bättre med lite mer smör i pajdegen, nästa gång!

Eftersom jag inte följde något recept och inte heller måttade utan körde på känslan, är tyvärr inga mått angivna den här gången. Räcker att tänka...lagom är bra!
Kvällen slutade med en flaska rött kryddad med mycket tjejsnack och  Christopher som joinade oss.


Recept


Pajdeg
Mjöl (jag använde vetemjöl och rågmjöl)
Smör

Salt

Blanda och tryck ut och fint fördelat på formen.
Förgrädda pajdegen i några minuter innan du lägger på äggstanningen.


Äggstanning
Ägg
Mjölk
Grädde
Salt & Peppar

Blanda och häll i formen med pajdegen


Fyllning
Aubergine

Purjolök
Champinjoner
Broccoli
Paprika
Salt & Peppar

Hacka och stek tills de får en fin färg.
Häll över till formen med pajdegen och äggstanningen.


Topping
Riven ost


In i ugnen i ca 200 grader tills äggstanningen stelnar och pajen får en fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar