lördag 26 januari 2013

Restaurang - Ristorante Piatti

Idag hade jag och Manda vår systerkväll med en trevlig middag och bio med Les Misérables.
Vi bestämde oss för att inte boka någon restaurang och inte heller välja en restaurang vi har varit på. Istället valde vi att gå på Nybrogatan och välja den restaurang som verkar mest intressant. Vi gick förbi Ristorande Piatti och såg att den verkade trevlig och mysig. Så vi chansade och gick in (trots löning) och fick deras sista bord. Det var inte deras bästa bord, men fick senare frågan att byta till ett annat bord, när det fanns ett ledigt.



Ristorante Piatti är en mysig italiensk kvarterskrog som ligger på Nybrogatan. De serverar det klassiska av det italienska köket: antipasti, pasta, pizza, carne (kött), pesce (fisk), contorini (smårätter) och dolci. 
Manda valde pasta penne alla salsiccia och jag valde pizza gambero. Pizzan var god men jag vill verkligen rekommendera deras pasta. Pastan var både smakrik och med lite sting, sen var de även generösa med deras goda salsiccia. Extra plus får de för deras goda olivolja men också för den trevliga och bra servicen vi fick!

Kan verkligen rekommendera restaurangen!



Ristorante Piatti
Nybrogatan 42 B
11440, Stockholm

Tel. 08-661 44 61
www.gastrogate.com/restaurang/ristorantepiatti



Tycker verkligen om den här väggen!

4 kommentarer:

  1. Mycket mysigt men det kan beror på sällskapet också =). Jag skulle vilja smaka på deras fruite de mare, så låt oss återbesöka nån dag. =)

    SvaraRadera
  2. Ligger restaurangen på vänster sida om man går ner längs gatan? Isf var jag stamgäst där drygt 30 år sedan. Jättemysigt ställe. /Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis till vänster om man går mot Östermalms Torg. Du skulle nog gilla stället, får testa någon dag.

      Radera