tisdag 29 januari 2013

Michelinrestaurang - Dos Cielos - Barcelona

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om michelinrestaurangen Lux i Stockholm. I samma inlägg skrev jag även om att jag och Kevin har som tradition att besöka en michelinrestaurang i varje land som vi reser till tillsammans. Jag kommer att skriva ett inlägg för varje michelinrestaurang vi har besökt. Detta inlägg kommer att handla om början av våran Michelinresa; som började i Barcelona augusti 2011.


Dos Cielos betyder två himlar på spanska och är en fine dining restaurang. Restaurangen drivs av tvillingbröderna Sergio och Javier Torres som båda är kockar och har jobbat i välkända michelinrestauranger i bl.a Spanien och Schweiz.
2008 valde de att öppna en egen restaurang på 24:e våningen i hotellet ME Barcelona. 2011 fick de en stjärna i Guide Michelin och har behållit den sedan dess.

Dos Cielos erbjuder avsmakningsmenyer i två sittningar; lunch och middag. Vi chansade att boka från vårt hotell i Barcelona och lyckades att få ett bord till deras lunchsittning samma dag. För deras middagsittningar rekommenderar jag att ni bokar långt i förväg.


Efter att ha åkt 24 våningar med hissen var det första vi såg när hissdörrarna öppnades: terrassen och den fina utsikten mot det öppna havet. Vi välkomnades av en trevlig hovmästare som visade oss vägen in till restaurangen där Javier Torres stod och personligen välkomnade oss. Sedan visade servitörerna oss till vårt bord som de sa var deras bästa bord, ett bord alldeles intill/i köket och med matsalen bakom sig. Vi blev hänförda av utsikten mot havet men blev ännu mer imponerade över utsikten vi hade mot staden från vårt bord.

Eftersom vi satt nästan bokstavligen i köket kunde vi se hur de tillagade maten. Vissa skulle kanske tycka att det inte är det trevligaste under ett restaurangbesök, men vi båda som älskar mat, tyckte att var en häftig upplevelse.

Dos Cielos var vår första michelinrestaurang och är en alldeles utmärkt restaurang för att börja vår Michelinresa. Det var en matupplevelse som vi aldrig kommer att glömma, med intressanta smaker, fina färger och superb tillagade rätter.
Det var två rätter som vi båda blev kära i: Babylammlägget som var så mört att det bara smälte som moln i munnen och efterrätten Africa som var både vacker att titta på men även riktigt riktigt god. Varför efterrätten fick namnet Africa var för att den bestod av tre olika sorters choklad från Afrika och även formad som kontinenten.
 

Jag tror att Kev håller med mig när jag säger att vi för första och enda gången kände oss som kungligheter. Både p.g.a av den magnifika maten men även för den superba servicen vi fick. Speciellt när två servitörer kom och "räknade i takt" för att exakt samtidigt kunna ta bort våra tallrikar och sedan lägga ner nya tallrikar på exakta sekunden.

Jag rekommmenderar verkligen er att besöka den här restaurangen men vill även observera att det var den dyraste lunchen vi har ätit, notan hamnade på ca 2.400kr utan alkohol.

Som tidigare inlägg kommer jag inte att berätta mycket om varje rätt. Jag kommer istället att lägga upp bilder på rätterna och låta er beskåda de ätbara konstverken.
Bilder säger mer än tusen ord, det stämmer i detta fall.



P.s Ostar brukar oftast inte ingå i avsmakningsmenyerna på Michelinrestaurangerna, det är en tillkommande kostnad. D.s



Dos Cielos 
Carrer de Pere IV, 272
08005 Barcelona, Spanien
Tel: +34 933 67 20 70
www.doscielos.com



Hotell ME Barcelona
Utsikten mot staden


Front row
Ätbara buketter
Potatiskroketter
Deras variant av gazpacho
med kalla tomatsoppan i champagneglase
t
Krabbkött med krabbfondsgelé
Tryffelsoppa

Bläckfiskrisotto med bläcket från bläckfisken
Halstrad tonfisk med rom
Himmelskt gott babylammlägg!

Variation av ostar
Lime i tre varianter; sorbet, soppa och gelé
Africa
Dos Cieloschokladen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar