onsdag 23 januari 2013

Recept - Fläskkotlett med ugnsbakade rotfrukter & champinjonsås

Kvällens middag blev stekta fläskkotletter med ugnsbakade rotfrukter och champinjonsås, serverad med en syrlig fräsch sallad.


Recept

Stekta marinade fläskkotletter

Fläskkotletter, 6st

Honung, ca 2tsk
Olja ca 1-2msk
Lökpulver, egen smak
Vitpeppar, egen smak
Vitlök, 2 klyftor
Chili, 1st
Salt & Peppar
Timjan
Lite varmt vatten (för att lösa upp honungen)
Kiwi (för att göra köttet mört)
 

Samtliga ingredienser blandas ihop med fläskkotletterna och låt stå i några timmar. (Kiwi ska vara i max 1-2h)
Förstek på stekpanna för att få lite färg, lägg sen i ugnen i ca 225 grader tills de blir ljusrosavit, ej blodigt.


Ugnsbakade rotfrukter

Potatis
Morötter
Palsternacka
Broccoli
Champinjoner


Skala, hacka och in i ugnen med olivolja och salt & peppar tills de blir mjuka, ca 30min.


Champinjonsås

Champinjoner
Purjolök
Crème fraiche, 1-2msk

Grädde ca 2,5dl
Salt & peppar

Timjan

Hacka och stek champinjonerna och purjolöken tills de blir mjuka.

Tillsätt crème fraiche, grädden, timjan och salt & peppar.
Späd ut med lite mjölk om den blir för tjock.


Syrlig fräsch sallad
Ruccola
Bladsallad
Gurka

Körsbärstomater
Gul lök
Granatäpple

Balsamico vinäger
Olivolja
Salt & peppar

Hacka gurkan och tomaterna.

Skiva löken och marinera löken med olivolja, balsamico och salt&peppar.
Tips! Dela granatäpplet mitt itu, håll den skurna sidan ned mot en böjd handflata och slå med en slev ut kärnorna.
Blanda samtliga ingredienser och servera!


Jag ger den här rätten 8 av 10p.




Voila!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar