Recept
Stekta marinade fläskkotletter
Fläskkotletter, 6st
Honung, ca 2tsk
Olja ca 1-2msk
Lökpulver, egen smak
Vitpeppar, egen smak
Vitlök, 2 klyftor
Chili, 1st
Salt & Peppar
Timjan
Lite varmt vatten (för att lösa upp honungen)
Kiwi (för att göra köttet mört)
Samtliga ingredienser blandas ihop med fläskkotletterna och låt stå i några timmar. (Kiwi ska vara i max 1-2h)
Förstek på stekpanna för att få lite färg, lägg sen i ugnen i ca 225 grader tills de blir ljusrosavit, ej blodigt.
Ugnsbakade rotfrukter
Potatis
Morötter
Palsternacka
Broccoli
Champinjoner
Skala, hacka och in i ugnen med olivolja och salt & peppar tills de blir mjuka, ca 30min.
Champinjonsås
Champinjoner
Purjolök
Crème fraiche, 1-2msk
Grädde ca 2,5dl
Salt & peppar
Timjan
Hacka och stek champinjonerna och purjolöken tills de blir mjuka.
Tillsätt crème fraiche, grädden, timjan och salt & peppar.
Späd ut med lite mjölk om den blir för tjock.
Syrlig fräsch sallad
Ruccola
Bladsallad
Gurka
Körsbärstomater
Gul lök
Granatäpple
Balsamico vinäger
Olivolja
Salt & peppar
Hacka gurkan och tomaterna.
Skiva löken och marinera löken med olivolja, balsamico och salt&peppar.
Tips! Dela granatäpplet mitt itu, håll den skurna sidan ned mot en böjd handflata och slå med en slev ut kärnorna.
Blanda samtliga ingredienser och servera!
Jag ger den här rätten 8 av 10p.
Voila! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar