lördag 2 februari 2013

Restaurang - Villa Söderås

Igår hade vi en familjedag tillsammans med Kevins familj
Vi tog de ut till Elfvik på Lidingö för att avnjuta en trevlig middag på restaurangen Villa Söderås, vilket även är mitt första besök av Krogveckan.


Villa Söderås ligger på östra delen av Lidingö och är både en restaurang och hotell som även arrangerar bröllop.
Villa Söderås ligger alldeles intill vattnet och har jättefin utsikt mot vattnet och västra delen av Lidingö. Restaurangen är belägen i en gammal villa och har en mysig och romantisk inredning. Extra mysfaktorn är möjlighet att en fördrink eller kaffe vid den öppna spisen eller ha privata middagar i deras chambre separée.

Vi fick ett fönsterbord i deras uterum, vilket var väldigt mysigt med levande ljus runtomkring och utsikt mot vattnet och västra Lidingö. Vi såg att det var en annan meny än det som fanns på hemsidan Book a table för krogveckan. Då förklarade de att erbjudandet endast gällde lunch och inte middag men att vi fick äta två rätter för 200kr ur deras vanliga meny ändå. Tur att de lät oss ändå för det står inget på hemsidan om att det var lunch, man kunde inte ens boka lunch utan endast middag. Nu fick de fem nöjda gäster istället för fem missnöjda.
Jag kan rekommendera er att besöka Villa Söderås för att avnjuta en mysig middag eller kanske en afternoon tea på deras fina terrass med utsikten mot vattnet när sommaren kommer.

Beskriver i text till bilderna vad vi i sällskapet åt för gott!


Villa Södervik
Söderåsvägen 1, Elfvik
181 90 Stockholm-Lidingö
Tel: 08-765 28 95
www.villasoderas.se


Villa Söderås
Chambre Separée
Mysiga öppna spisen
Min favorit av rödvin (förutom Amarone)
Älgpastrami
Krabbravioli
Reninnanlår med svampragu och genèvesås
samt potatis- och rotselleristomp
Halstrad gösfilé med tryffelrisotto, ugnsbakade tomater och örtsky
Chokladvariation: Hallonganache med vitchokladpannacotta samt baileysmousse

2 kommentarer:

  1. Stället var mysigt o maten var verkligen god. Mest gillade jag de många fina levande ljusen o utsikten. Salen vi satt i var vacker o romantisk. Vill gärna åka hit igen på sommaren. /Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Anne! Vi måste åka dit igen på sommaren och sitta på deras uteservering! :)

      Radera