torsdag 28 februari 2013

Restaurang - Ostra Matsal & Bar

Har precis kommit hem från en trevlig middag med Manda på restaurang Ostra. Vi firade att bloggen fyller 1,5 månad! Haha, skojar ju bara, vi firade såklart Global Queen. ;)

Ostra Matsal & Bar ligger i Hotel Stureplans lokaler på Östermalm. Restaurangen som öppnades september 2012 drivs av kocken Johan Holmberg som fått flera utmärkelser under sina år som kock. På Ostra serveras frukost, lunch, affärslunch, avsmakningsmenyer och à la carte.
Ikväll
blev det en 3-rättersmiddag med amuse-bouche som de bjöd på och ett glas champagne för att skåla.
Till förrätt valde Manda
råmarinerad ren med picklade rotfrukter och jordärtskockspuré och jag laxtartar med ostronsoppa, dilltapioka och inlagd gurka. Till varmrätt blev det rödvinsbräserad oxkind med potatispuré, svartrot och sky från svansen för Manda och jag valde proscuittolindadtorsk med skogsvampsrisotto och rödvinssky.
Vi avslutade middagen med c
hokladfondant med karamelliserade nötter och mjölkkola serverad med en kula glass.
Eftersom vi båda gillar att smaka på nya rätter så vet vi att vi alltid kan smaka varandras rätter. Min förrätt var riktigt god, jag tyckte dock mindre om Mandas förrätt, har lite svårt för rått kött som är skuret i tjocka skivor, men Manda tyckte om den.
Vi båda gillade varmrätterna även om oxkinden kunde ha varit lite mindre salt. Chokladfondanten var perfekt rinnig och var en perfekt kombo med tillbehören. Favoriten ikväll var dock amuse-bouchen som de bjöd på vilket var torskcrème med äppelgele, manchego och kavringskrutonger, den var verkligen riktigt god!

Jag tyckte att maten var väldigt bra och servitrisen var riktig trevlig dock är det en del saker på inredningen som skulle kunna justeras för att få det lite mer modernt klassiskt.  Rekommenderar denna restaurang för den goda maten!



Ostra Matsal & Bar
Birger Jarlsgatan 26
114 34 Stockholm
Tel: 08-678 80 09
www.ostramatsal.se






Torskcrème med äppelgele
manchego och kavringskrutonger
Global Queen
Råmarinerad ren
med picklade rotfrukter och jordärtskockspuré
Laxtartar med ostronsoppa
med dilltapioka och inlagd gurka
Rödvinsbräserad oxkind
med potatispuré, svartrot och sky från svansen
Proscuittolindadtorsk
med skogsvampsrisotto och rödvinssky
Chokladfondant med karamelliserade nötter
och mjölkkola serverad med en kula glass


2 kommentarer:

  1. Bra bilder o skönt skrivet, men visst skojar du när du skriver om inredningen. För du förstår väl 1920tals inredningen i ett hus från 20-talet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, kul att du lämnade en kommentar!
      Nja, kan nog inte säga att jag skojade. Även om byggnaden är från 20-talet behöver inte inredningen i restaurangen vara det. Jag säger inte att de behöver inreda restaurangen helt i modern stil men en blandning av det bästa från 20-talet och modernt skulle nog passa bättre.

      Radera