tisdag 19 februari 2013

Michelinrestaurang - Keisuke Matsushima - Nice

Det är finns en michelinrestaurang som jag och Kevin vet att vi kommer att besöka igen. Vi åt där två gånger under vår vistelse i Nice 2012 och var båda väldigt nöjda med både maten och servicen, tack vare den trevliga servitören Philippe!


Keisuke Matsushima är en japansk fusionrestaurang som invigdes 2003 och fick sin första stjärna i Guide Michelin 2006 (och har behållit den sedan dess). Som ni hör av namnet så drivs restaurangen av den japanska mästerkocken Keisuke Matsushima som flyttade till Frankrike från Japan vid 20-årsåldern. Restaurangen har lunchsittning och kvällssittning och ligger strax utanför smeten dock med gångavstånd.
Eftersom vårt hotell låg ca 10 min gångavstånd ifrån chansade vi att ringa från hotellet andra kvällen av resan för att se om de hade ledigt bord samma kväll och det hade de. Vi gick dit och blev redan vid dörren trevligt bemötta av Philippe som jobbade där.  

Man kunde välja mellan kockens avsmakningsmeny ca 80 Euro, 3-rätters för ca 38 Euro eller 6-rättersmeny för ca 68 Euro. Vilket vi båda tyckte var väldigt billigt i jämförelse med vad vi hade ätit i Barcelona. Vi valde båda 6-rättersmenyn och blev riktigt nöjda. Varje rätt var som en positiv överraskning av väldigt bra kvalité, det är det roliga med att äta på olika michelinrestauranger.

Vi tyckte om Keisuke Matsushima så pass mycket att vi valde att gå dit igen. Då valde vi båda deras 3-rättersmeny och vart lika nöjda då. Innan vi hann gå därifrån under vårt andra besök "sprang" Philippe ikapp oss för att personligen kunna hälsa oss hejdå med de traditionella franska kindpussarna, c´est bon!



Keisuke Matsushima
www.keisukematsushima.com




                      Första kvällen...

Godaste brödet!


 
Andra kvällen.......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar