Det blev en supertrevlig måndag med mycket fnitter, vet inte om det berodde på vinsåsen i kombination med trötthet eller så hade vi det bara roligt.
Tack Manda för de fina tulpanerna!
(Eftersom det blev en massa fnitter så glömde jag ibland att ta bilder, hoppas att recepten räcker den här gången)
Recept
Baconlindad kycklingfilé
Kycklingfilé
Honung, ca 2 msk
Lökpulver
Vitpeppar
Santa Maria Pasta Rosso
Viktlök, 2 klyftor
Chili, 1 st
Salt & Peppar
Bacon, 1-2 paket
Dela kycklingfiléerna i mitten
Marinera med honung, lökpulver, vitpeppar, Santa maria Pasta Rosso, salt & peppar (låt stå några minuter)
Linda varje kycklingfilé med en baconskiva
Stek på stekpanna tills de får färg
Stek färdig i ugnen i ca 5-7 min (tills de blir ljus-ljusrosa utan blod)
Vitvinsås
Gullök, 1/2
Smör, 50 gr
Grönsaksbuljong, 4 dl
Vitt vin, 2 dl
Grädde, 3 dl
Salt & peppar
Finhacka löken
Bryn löken i smöret
Tillsätt buljongen, vinet och grädden
Salta och peppra
Koka i ca 15 min.
Jordärtskockspuré
Jordärtskocka, 300 gr
Potatis, 300 gr
Mjölk ca 0,5 dl
Smör, 1-2 msk
Citronsaft, 2 msk
Salt & peppar
Skala och hacka jordärtskockorna och potatisarna.
Koka de tills de blir mjuka
Mixa/vispa eller mosa med potatisstöt
Värm mjölken och smöret och blanda ner i moset.
Tillsätt citronsaften
Salta och peppra
Sparris
Bryt av den nedersta delen av sparrisen
Stek i smör och salt
Marinera kycklingfiléerna |
Stek tills de får färg |
Steks färdig i ugnen i ca 5-7 min |
Stek löken i smöret. Tillsätt vinet, buljongen och grädden. Salta och peppra |
Färdig sås efter att ha kokat i 15 min |
Skala och hacka rotfrukterna Koka tills de blir mjuka och mixa/vispa Tillsätt mjölk, smör och salt&peppar. |
Färdig jordärtskockspuré |
Förrätt |
Varmrätt |
Efterrätt |
Plugg |
Fina tulpaner från Manda |
ni är så söta tillsammans! saknar er! // vays
SvaraRaderaHihi, saknar dig också! Kom snart!
Radera