måndag 25 februari 2013

Recept - Baconlindad kycklingfilé med jordärtskockspuré

Idag kom Manda över på middag och för att plugga lite kinesiska tillsammans. Trots att det är en måndag blev det en enkel 3-rättersmiddag. Det blev panerad fetaost till förrätt. Baconlindad kycklingfilé med smörstekta sparris, vitvinsås och jordärtskockspuré till varmrätt. Till efterätt blev det ost och fruktfat med jättesöta vindruvor, jordgubbar, English Stilton blåmögelost och min favoritost Gruyère.

Det blev en supertrevlig måndag med mycket fnitter, vet inte om det berodde på vinsåsen i kombination med trötthet eller så hade vi det bara roligt.


Tack Manda för de fina tulpanerna!



(Eftersom det blev en massa fnitter så glömde jag ibland att ta bilder, hoppas att recepten räcker den här gången)



Recept 


Baconlindad kycklingfilé
Kycklingfilé 

Honung, ca 2 msk
Lökpulver
Vitpeppar  
Santa Maria Pasta Rosso
Viktlök, 2 klyftor
Chili, 1 st

Salt & Peppar
Bacon, 1-2 paket

Dela kycklingfiléerna i mitten
Marinera med honung, lökpulver, vitpeppar, Santa maria Pasta Rosso, salt & peppar (låt stå några minuter)
Linda varje kycklingfilé med en baconskiva
Stek på stekpanna tills de får färg
Stek färdig i ugnen i ca 5-7 min (tills de blir ljus-ljusrosa utan blod)



Vitvinsås
Gullök, 1/2
Smör, 50 gr
Grönsaksbuljong, 4 dl
Vitt vin, 2 dl
Grädde, 3 dl
Salt & peppar

Finhacka löken
Bryn löken i smöret
Tillsätt buljongen, vinet och grädden
Salta och peppra
Koka i ca 15 min.



Jordärtskockspuré

Jordärtskocka, 300 gr
Potatis, 300 gr
Mjölk ca 0,5 dl
Smör, 1-2 msk
Citronsaft, 2 msk

Salt & peppar

Skala och hacka jordärtskockorna och potatisarna.
Koka de tills de blir mjuka
Mixa/vispa eller mosa med potatisstöt
Värm mjölken och smöret och blanda ner i moset.
Tillsätt citronsaften
Salta och peppra



Sparris
Bryt av den nedersta delen av sparrisen
Stek i smör och salt





Marinera kycklingfiléerna
Stek tills de får färg

Steks färdig i ugnen i ca 5-7 min
Stek löken i smöret.
Tillsätt vinet, buljongen och grädden.
Salta och peppra

Färdig sås efter att ha kokat i 15 min

Skala och hacka rotfrukterna
Koka tills de blir mjuka och mixa/vispa
Tillsätt mjölk, smör och salt&peppar.
Färdig jordärtskockspuré


Förrätt
Varmrätt
Efterrätt
Plugg
Fina tulpaner från Manda


2 kommentarer:

  1. ni är så söta tillsammans! saknar er! // vays

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, saknar dig också! Kom snart!

      Radera