Recept - Chokladsufflé (ca 4st)
Mörkchoklad (70%), 125 gr
Vispgrädde, 1,5 dl
Vaniljstång, 1/2 st
Äggulor, 3 st
Äggvitor, 4 st
Strösocker, 1 msk
Smör
Smöra formarna och sockra noggrant i hela formen.
Dela vaniljstången skrapa ur frön.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljen.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Häll den varma grädden över chokladen så att den smälter helt.
Separera äggulorna och äggvitorna i separata skålar.
Häll sedan äggulorna i chokladblandningen och blanda samman.
Vispa äggvitorna med sockret till en fast maräng.
Vänd försiktig ner chokladblandningen med en slickepott i marängsmeten.
Häll sedan den färdiga blandningen i små formar ända upp till toppen.
Stryk sedan över lätt med en kniv.
Grädda i mitten av ugnen i 175ºC i ca 13 min (om du har vanliga crème bruléeformar).
Öppna ej ugnsluckan tills det är dags att ta ut dem.
Servera direkt ur ugnen och gärna med lite vaniljglass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar