Recept - Chicken Katsu
Kycklingfiléer
Mjöl
Ägg
Pankopanering
Vitlökspulver/lökpulver
Salt
Peppar
Skiva färska/tinade kycklingfilér i tunnare skivor.
Krydda med salt, peppar och lökpulver/vitlökspulver.
Dubbelpanera med mjöl, ägg och sedan pankopanering.
Fritera i olja i medelhög värme tills de blir klara, ca 6 min per sida, beroende på tjocklek.
Jag valde att fritera i kokosolja då kokosolja klarar värme bättre än andra oljor och bildar ej transfetter.
Tips! För Tonkatsu är det samma recept men istället för kycklingfilé använder man fläskfilé.
Recept - Chilimajonnäs
Japansk majonnäs (QP)
Sriracha chilisås
Citron
Mängden efter eget tycke.
Blanda samman och servera.
Dippen passar perfekt till chicken katsu eller karaage.
Recept - Tamagoyaki
Ägg, 6 st
Salt, ca 2 krm
Socker, ca 1 tsk
Blanda samman ägg, socker och salt.
Hetta upp pannan och stek äggen på låg värme tills det börjar tjockna.
Vänd lite åt gången till hela omeletten rullas runt.Skär i skivor och servera!
Recept - Laxsashimi
Lax
Wasabi
Köp dagsfärsk lax och frys ner i minst 48 h.
Ta fram det några timmar innan servering.
Skär tunna skivor när laxen är halvfryst.
Ät direkt eller förvara i kylen.
Blanda wasabipulvret med lite vatten till önskad konsistens.
Färsk lax beredd att frysas ner i minst 48 h |
Halvtinad lax och wasabipulver |
Recept - Edamamebönor
Frysta edamamebönor (med skal)
Flingsalt
Koka upp vattnet och lägg i bönorna när det inte längre kokar.
Låg koka i svag medelväme i ca 2 min och häll sedan bort vattnet.
Toppa med lite flingsalt.
Japansk risströssel |
Fungerar både med japanskt sushiris och grötris |
Itadakimasu! |
Sake |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar