Idag hade vi pannkaksdagen hemma. Till brunch åt vi pannkakor med färsk frukt, sylt och grädde och till middag åt vi matiga pannkakor av de pannkakor som blev över från brunchen.
Recept - Pannkakor
Mjölk, 6 dl
Vetemjöl, 2.5 dl
Salt, 0.5 tsk
Ägg, 3 st
Smör, 2 msk
Vispa vetemjölet med hälften av mjölken.
Tillsätt sedan resten av mjölken, salten, äggen och smält smör som du smälter i pannan och vispa samman.
Stek i medelvärme och i lite smör om det behövs.
Servera gärna med vispat grädde, hallonsylt och färska frukter. Den här gången blev det kiwi och sharon som passade väldigt bra till, speciellt sharonfrukten.
Recept - Matiga vegetariska pannkakor
Pannkakor
Kokt potatis
Purjolök
Paprika
Ost
Salt
Peppar
Dela potatis, prujolök och paprika i mindre bitar.
Stek på panna med matfett och salt & peppar.
Häll sedan på en tallrik vid sidan om.
Grädda/värm pannkakorna på pannan.
Hyvla ost och lägg på hela pannkakan.
Lägg sedan potatisblandningen på halva pannkakan.
När osten har smält stänger ni pannkakan med den andra halvan.
Servera gärna med en fräsch salsasås med sting i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar