måndag 3 februari 2014

Recept - Pasta Carbonara

Här kommer ett recept på den enkla rätten, pasta carbonara.

Recept - Pasta Carbonara (6 pers)

Pasta

Bacon, 2 pkt
Gullök, 1
Vitlök, 6 klyftor
Grädde, ca 5 dl
Ägg, 3 st
Parmesanost, ca 2 dl
Salt
Peppar

Koka upp pastan och slå sedan av vattnet, spara dock en del av pastavattnet för såsen.
Blanda grädde, ägg och riven parmesanost i en separat skål.
Skala och finhacka gullöken och vitlöken.Skär baconet i mindre bitar och stek sedan på pannan.
Lägg sedan löken i pannan tillsammans med baconet och därefter lite pasta och pastavatten.
Salta och peppra.
Häll sedan i lite av äggblandningen och rör om i ca 30 sekunder.


Servera och njut!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar