Första middagen på året blev en typ av asiatisk planka med saker jag hittade hemma med influenser från både det koreanska och det japanska köket. Denna asiatiska planka bestod av koreansk hot pepper tuna, japanska chicken katsu, chilimajonnäs, omelett och en enkel sesamkryddad rotfruktsblandning som man äter med ris och sjögräs.
Nedan
kommer enkla recept på sesamkryddad rotfruktsblandning och
chilimajonnäs. Recept på chicken katsu och omeletten hittar ni här!
Tips! Lägg sjögräsplattan på handflatan medan du lägger på fyllningen. Värmen på handen och riset gör så att sjögräsplattan blir mer formbar efter handflatans böjning och riskerar då ej att knäckas.
Recept - Chilimajonnäs
Japansk majonnäs (QP)
Sriracha chilisås
Citron
Mängden efter eget tycke.
Blanda samman och servera.
Recept - Sesamkryddad rotfruktsblandning
Morot
Purjolök
Gullök
Fisksås
Sesamolja
Sesamfrö
Lökpulver
Skär rotfrukterna i mindre bitar.
Stek sesamfrö i lite olja och stek sedan tillsammans med rotfrukterna.
Tillsätt lite fisksås, sesamolja och lökpulver.
(Man kan även tillsätta en liten liten nypa socker för att få lite sötma).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar