Cabacas är en liten och enkel restaurang som serverar kött, fisk och skaldjur men de är mest känd för deras hot stone beef där man får varsin stor stenkloss som man tillagar köttet på, vilket vi testade. Vi valde deras två mest populära kötträtter vilka var naco och picanha som serveras med pommes och två olika såser och salt som man kan använda vid stekningen. Vi tyckte båda om naco mer än picanha eftersom picanha var en stor köttbit medan naco var köttskivor som hade fettstrimlan kvar vilket gör att köttet får en finare och godare smak och konsistens. Om det var bättre tillbehör till skulle det vara bättre än vad vi båda tyckte. Pommesen smakade som att det var från ugnen och stått ute i flera timmar, men blev lite bättre när jag värmde de lite på stenen. Restaurangen som inte tar bordsbokning under 8 personer var dock ändå väldigt populär både bland turister och locals. Vi fick vänta nästan en halvtimme efter att ha skrivit upp oss på listan, som dessutom var väldig lång. Jag förstår varför det är populärt, det är alltid exotiskt att ha en stor sten på bordet där man tillagar köttet själv och att det dessutom kostar endast ca 9 euro per kötträtt, vilket är en riktigt bra deal. Trots att detta ställe är väldigt litet, trångt, stressigt och inte så mysigt så är detta ställe något att rekommendera för er som inte har testat hot stone beef tidigare. Välj då naco även om du inte gillar fettstrimla, den ska du steka med och sedan ta bort för bästa smaken. Lite kul var det när vi var på väg ut att det kom en stor grupp med musikanter som spelade en låt i den redan trånga lokalen, men det var bara glada miner, musik gör alla glada.
Kort om Cabacas:
Hot stone beef, naco, trångt, väntelista.
Tips! Lämna finkläderna hemma då det stänker och pyser en hel del och stressa inte, stenen förblir varm ganska länge.
Pris: Budget
Ingår: Bröd, ost, korv och oliver (ingår mot en kostnad)
Maten: 3
Servicen: 2
Atmosfären: 2
Helhetsbetyg: 3
Cabacas
Rua das Gaveas 8-10, Lissabon
Tel: +351-213 463 443
Naco |
Picanha |
Det är alltid en fest med musik |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar