Jag hade höga förväntningar på denna middag hos de, eftersom jag vet att de gillar mat väldigt mycket och att Niklas länge lyckats fått mig att vilja att äta hans mat, det finns ingen annan som kan beskriva en långkok så passionerat som Niklas.
När vi plingade på dörren och Niklas öppnade med en varm kram kände jag direkt att det skulle bli långkok vilket var precis som jag hade hoppats på, då det är en av mina favoriträtter. De hade lagat långkok av lamm och till det skulle vi äta gnocchi, italienska potatisklimpar, vilket det även är något som jag tycker väldigt mycket om, efter alla mina resor i Italien.
Recept - Gnocchi
Potatis, 1 kg
Vetemjöl, 100gr
Äggulor, 2
Salt och peppar (både vitpeppar och svartpeppar)Koka potatisarna och pressa sedan med potatispress.
Sikta mjölet över potatisen
Tillsätt äggulorna och kryddorna
Knåda till en deg och rulla sedan ut
Skär i lagom stora bitar.
Formen på gnocchin bestämmer ni, man kan antingen trycka med tummen, rulla med en gaffel eller låta de vara.
Koka tills de flyter upp.
Om ni vill kan ni även steka lite snabbt, för lite stekyta.
Den fina inredningen.... |
...exakt så som jag gillar |
Vino vino vino |
Appetizer |
Wu-tang time |
Pressa kokt potatis |
Sikta mjölet |
Knåda |
Till en deg |
Rulla |
...och skär |
Forma till valfri form |
Koka tills de flyter upp och stek sedan |
Kan ätas med lammgryta... |
...toppad med basilika och riven parmesanost |
Limoncello... |
...med glass och gubbar till efterätt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar