Recept - Ugnsgratinerad lax med spenatsmörslungad potatis och sparris (4 port)
Färsk lax/valfri fisk, ca 800gr
Crème fraîche, 2 dl
Soltorkade tomater, 3-4 skivor
Lök, 1/2
Fetaost, 200 gr
Timjan
Potatis
Babyspenat
Smör
Sparris
Havsalt
Peppar
Sätt på ugnen i 225°C.
Skala och koka potatisarna och häll sedan ur vattnet.
Finhacka lök och soltorkade tomater och blanda sedan tillsammans med crème fraîche, smulad fetaost och hackad timjan.
Lägg laxen på en ugnsform, salta och peppra.
Lägg sedan crème fraîche röran på laxen och in i ugnen i ca 20 min.
(När det återstår ca 5 min av ugnstiden).
Bryt nedre delen av sparrisarna och stek sedan i smör.
Stek även potatisarna i smör och lägg till sist i babyspenaten.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar