Till efterrätt blev det den klassiska äppelkakan med vaniljglass, receptet på äppelkakan hittar ni Här!
Recept - Inlagda grönsaker (2 burkar)
Morötter, 3 st
Rättika, 1/2 st
Blomkål, 1/2 st
Salt, ca 1-2 msk
Ättika, 1 dl
Socker, 1 dl
Vatten, 2 dl
Chili, 1 st
Vitlök, 2 st
Skala och skiva/dela grönsaker i tunna skivor/bitar.
Salta och låt stå under natten.
Skölj därefter grönsakerna och blanda tillsammans med ättika, socker och vatten (i mängden 1:1:2)
Lägg i återvunna glasburkar och toppa med skivad vitlök och chili (utan frön).
Låt stå i kylen och kan serveras redan dagen efter (totalt 2 dagar inkl. saltlagringen).
Hacka/skiva grönsakerna |
Salta, bland och låt stå under natten i kylen. |
Skölj grönsakerna och häll bort vattnet |
Blanda samman ingredienserna och lägg i glasburkar |
Förvaras i kylen |
Recept - Nem nuong (ca 8 portioner)
Fläskfärs, 1 kg
Vitlök, 3 klyftor
Potatismjöl, 1 msk
Vitpeppar, 0,5 tsk
Bakpulver, 1 tsk
Glutamat, 1 tsk
Socker, 0,5 dl
Salt, 2,5 tsk
Blanda färsen med samtliga ingredienser.
Rulla till små bollar och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.
In i ugnen på 225°C i ca 20 min.
Servera gärna nem nuong med risnudlar, isbergssallad, böngroddar, söt basilika, mynta, koriander, chili, gurka, hackade jordnötter, nuoc mam och de inlagda grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar