Recept - Ceasarsallad (6 port)
Kycklingfilé, 4 st
Romansallad, 2 st
Rödlök, 1/2
Bacon, 2 pkt
Parmesanost
Ceasardressing
Krutonger
Stek kycklingfilé lite i taget för att få en fin stekyta.
Stek sedan bacon knaprigt.
Finhacka rödlöken.
Servera tillsammans med romansallad, hyvlad parmesanost (jag använder potatisskalare) och ceasardressingen.
Recept - Krutonger
Surdegsbröd
Kallpressad rapsolja
Flingsalt
Peppar
Skär surdegsbröd i mindre kuber, lägg sedan på ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över kallpressad rapsolja, flingsalt och peppar, in i ugnen på ca 200°C tills de får en fin gyllenbrun färg.
Tips! Jag har alltid surdegsbröd frysen som jag har fryst ner i skivor som jag brukar ta fram några minuter innan och använder till krutonger.
Recept - Ceasardressing (ca 4 dl)
Vitvinsvinäger, ca 3 msk
Sardeller, 3 st
Äggula, 2 st
Vitlök, 3 klyftor
Senap, 1/2 tsk
Citron, ca 3-4 msk
Kallpressad rapsolja, ca 2,5 dl
Salt
Peppar
Parmesanost, 0,5 dl
Mixa äggula, vitvinsvinäger, vitlök, senap och sardeller.
Ringla sedan ner rapsolja lite i taget, med smal stråle ner i blandningen samtidigt som du fortsätter att mixa.
Salta och peppra.
Tillsätt riven parmesanost och vispa sedan för hand eller elvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar