söndag 16 mars 2014

Recept - Fylld citronkyckling

Denna söndagsmiddag kom till genom att jag improviserade av det jag hittade i kylen, det blev grillad fylld citronkyckling med ugnsrostade grönsaker och visade sig vara lyckat. Kycklingen blev både saftig och smakrik med fräscha och naturliga smaker. 


Recept - Fylld citronkyckling

Kyckling, 1 färsk kyckling
Potatis, 600 gr
Broccoli, 1-2 st
Lök, 1
Citron, 1
Honung, ca 1-2 msk
Vitlök, 3 klyftor
Salt
Peppar

Fyllning
Morot, 2-3 st
Purjolök, 1/2
Citron, 2 st
Vitlök, 3 klyftor
Rapsolja (kallpressad)
Färsk timjan
Salt
Peppar


Skala och hacka rotfrukterna och citronerna till fyllningen.
Blanda samman med riven vitlök, timjan, salt och peppar.
Stek på panna med lite olja tills det får lite färg och mjukare konsistens.
Låt svalna.

Rensa kycklingen genom att ta bort överbliven fett, hår och inre delar.
Fyll kycklingen med den svalna fyllningen och stäng sedan öppningen med tandpetare.
Gör en marinad av tunna citronskivor (1 citron) och blanda med olja, riven vitlök, timjan, honung, salt och peppar.
Gnid hela kycklingen med marinaden och lägg sedan citronskivorna uppe på kycklingen.
Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper och grilla i nedre delen av ugnen i ca 225°C i ca 1h 15 min (för 1,4kg kyckling).

(Medan kycklingen är i ugnen)
Skala potatis, morot, broccoli och lök och skär i mindre bitar.
Ta ut kycklingen efter ca 20 min och lägg rotfrukterna i ugnsformen tillsammans med kycklingen.
Häll på rapsolja, salta och peppra (på rotfrukterna)
Fortsätt grilla i ugnen i ca 1, rör om rotfrukterna efter halva tiden. (Lägg på aluminiumfolie om kycklingen börjar att brännas vid.)

Servera!













Fyllningen
Klubba
Bröst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar