Recept - Fylld citronkyckling
Kyckling, 1 färsk kyckling
Potatis, 600 gr
Broccoli, 1-2 st
Lök, 1
Citron, 1
Honung, ca 1-2 msk
Vitlök, 3 klyftor
Salt
Peppar
Fyllning
Morot, 2-3 st
Purjolök, 1/2
Citron, 2 st
Vitlök, 3 klyftor
Rapsolja (kallpressad)
Färsk timjan
Salt
Peppar
Skala och hacka rotfrukterna och citronerna till fyllningen.
Blanda samman med riven vitlök, timjan, salt och peppar.
Stek på panna med lite olja tills det får lite färg och mjukare konsistens.
Låt svalna.
Rensa kycklingen genom att ta bort överbliven fett, hår och inre delar.
Fyll kycklingen med den svalna fyllningen och stäng sedan öppningen med tandpetare.
Gör en marinad av tunna citronskivor (1 citron) och blanda med olja, riven vitlök, timjan, honung, salt och peppar.
Gnid hela kycklingen med marinaden och lägg sedan citronskivorna uppe på kycklingen.
Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper och grilla i nedre delen av ugnen i ca 225°C i ca 1h 15 min (för 1,4kg kyckling).
(Medan kycklingen är i ugnen)
Skala potatis, morot, broccoli och lök och skär i mindre bitar.
Ta ut kycklingen efter ca 20 min och lägg rotfrukterna i ugnsformen tillsammans med kycklingen.
Häll på rapsolja, salta och peppra (på rotfrukterna)
Fortsätt grilla i ugnen i ca 1, rör om rotfrukterna efter halva tiden. (Lägg på aluminiumfolie om kycklingen börjar att brännas vid.)
Servera!
Fyllningen |
Klubba |
Bröst! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar