Lola är en rätt så populär restaurang i Bryssel, sett av antalet restauranggäster och av recensionerna. Eftersom min vän, som rekommenderade detta ställe är väldigt förtjust i mat, hade jag väldigt höga tankar om Lola. När vi anlände till restaurangen hade vårt sällskap Emil och Isabell hunnit sätta sig vid vårt runda bord. Jag tycker om runda matbord för lite större sällskap, det blir mer pratvänligt. När det var dags för att kolla i menyn blev jag lite förvånad att det inte stod kronärtskockafestival på menyn, då det står på deras hemsida. Istället stod det pilgrimsmusselfestival, vilket jag inte sörjde mycket över då jag tycker om Pilgrumsmusslor. Manda och jag valde att dela på en förrätt vilket var Carpaccio av pilgrimsmusslor, de andra i sällskapet nöjde sig med varmrätt och sparade magen för efterätten. Dock blev jag lite fundersam varför servitören valde att komplettera med förrättsbestick för hela sällskapet, hmmm? Medan vi väntade på förrätten hade vi långa diskussioner vid bordet som tyvärr blev kvickt avbruten av att servitören smög sig bakom Abtin med varma ravioli som restaurangen bjöd på. Det slutade med att Abtin fick två varma och såsiga ravioli på sig utan att servitören bad om ursäkt, han såg t.o.m arg ut. Eftersom det var tomatsås överallt på bordet var de tvungna att duka av och byta dukar. Kan dock tycka att de skulle kunnat göra det lite snabbare och smidigare. Vi fick hålla våra bestick och servetter medan servitören tog bort glasen och dukarna, som för övrigt tog ca 10 min innan nya lades på bordet. Samtidigt som allt detta hände stod de 3 ravioli som ej hamnade på Abtins knä på bordet och kallnade. När bordet var färdigdukat kom de ut med två ravioli till och vi ställde frågan till servitören om inte de kunde värma de tre som har stått där och kallnat. Vi fick tvärnej från servitören, som sa att det inte var möjligt, mest udda service måste jag säga. Vi vägrade äta kalla ravioli och frågade en annan servitör om de kunde värma de kalla raviolin och han gjorde det gärna. Raviolin som restaurangen bjöd på smakade helt ok, fyllningen smakade bättre än såsen som den tillagades i. Förrätten som jag och Manda beställde smakade bra och passade perfekt med toasten som serverades till. Vad gäller varmrätten så var den helt ok, den var lite av en besvikelse, då jag inte fick en wow-faktor. Torsken var perfekt tillagad men var alldeles för smaklös, jag fick salta och peppra mycket. Det gällde tyvärr hela rätten, de glömde nog att krydda maten. Majoriteten av sällskapet förväntade sig nog mer av varmrätterna än vad som serverades. När det kommer till efterätten är det nog en enhäldigt beslut om att restaurangen kan sin fondant. Vi beställde in en chokladfondant med vaniljglass, en karamellfondant med pepparkaksglass och en klassisk crème brulee. Crème bruleen hade ingen knäckig yta och var enligt min smak aldeles för bränd, dock berättade Abtin och Emil att det är vanligt i Bryssel. Fondanterna däremot, de var perfekt rinniga och bara smälte i munnen, de passade perfekt till glassen och knäckflarnet som de serverades med.
Vad tyckte jag om Lola?
Inredningen är fin och luftig, dock var de alldeles för många servitörer som hade noll koll. Det var kanske 4 servitörer per bord, missförstå mig inte nu, det var inte som en michelinrestaurang där det är en servitör till varje gäst, utan det var 4 olika servitörer under hela middagen. Maten var väl helt ok, hade dock förväntat mig mer och blev därför lite besviken. Fondanterna är det enda jag minns och vill minnas av maten, de var smaskens. Vad gäller servicen tror jag inte att jag har varit med om sämre. Det var p.g.a han som spillde mat på min vän och inte bad om ursäkt. Sen att han vägrade servera oss varm mat, det var droppen. Jag skulle nog inte rekommendera denna restaurang, jag tror att Bryssel kryllar av många bättre restauranger.
Pris: Medel
Ingår: Bröd, smör och amouse bouche
Maten: 3
Servicen: 0
Inredningen: 3
Helhetsintyg: 2
Lola
Place du Grand Sablon 33, Bryssel
Tel: +32 2 514 24 60
www.restolola.be
Ravioli |
Carpaccio av pilgrimsmusslor |
Torskrygg med hollandaissås och potatismos |
Entrecôte med grönpepparsås och endiver |
Dessert |
Chokladfondant |
Karamellfondant |
En bränd crème brulee |
Trevliga sällskapet |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar