Recept - Saftig och god äppelkaka
Smet
Smör, 100 gr
Strösocker, 2dl
Bakpulver, 2 tsk
Vetemjöl, 4 dl
Ägg, 1
Mjölk, 1,5 dl
Fyllning
Äpple, 2
Strösocker, 2 msk
Malen kanel, 1 msk
Topping
Äppelfyllning
Smör
Mandelspån
Vispa rumsvarmt smör tillsammans med sockret med elvisp.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna till smeten.
Häll sedan smeten i smörad springform.
Skala och kärna ur äpplena och skiva i tunna klyftor.
Blanda äpplena med socker och kanel och lägg ca 3/4 av äpplena i smeten/springformen.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grC i ca. 45 min.
Rosta mandelspån på panna utan matfett så att de får en fin färg.
Hacka resterande äppelblandning till mindre bitar och stek i smör.
Häll äppelblandningen på den färdiggräddade kakan och strö sedan på rostade mandelspån.
Servera gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.
Äppelkaka med äppel- och mandeltopping |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar