lördag 2 november 2013

Recept - Saftig och god äppelkaka

Kevin bakade en väldigt god och saftig äppelkaka som jag fick äran att komplettera med äppeltopping och rostade mandelspån som vi tyckte passade väldigt bra till.


Recept - Saftig och god äppelkaka

Smet
Smör, 100 gr
Strösocker, 2dl
Bakpulver, 2 tsk
Vetemjöl, 4 dl
Ägg, 1
Mjölk, 1,5 dl


Fyllning
Äpple, 2
Strösocker, 2 msk
Malen kanel, 1 msk


Topping
Äppelfyllning
Smör
Mandelspån


Vispa rumsvarmt smör tillsammans med sockret med elvisp.

Tillsätt sedan resten av ingredienserna till smeten.
Häll sedan smeten i smörad springform.
Skala och kärna ur äpplena och skiva i tunna klyftor.

Blanda äpplena med socker och kanel och lägg ca 3/4 av äpplena i smeten/springformen.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grC i ca. 45 min.
Rosta mandelspån på panna utan matfett så att de får en fin färg.
Hacka resterande äppelblandning till mindre bitar och stek i smör.
Häll äppelblandningen på den färdiggräddade kakan och strö sedan på rostade mandelspån.
Servera gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.











Äppelkaka med äppel- och mandeltopping


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar