Eftersom jag inte hade tid att göra egna lasagneplattor blev det istället köpt pasta. Nästa gång blir det med hemmagjorda lasagneplattor!
Recept - Vegetarisk lasagne med halloumi
Lasagneplattor, 2 pkt
Halloumi, 1 pkt
Champinjoner
Spenat
Gullök, 1
Purjolök, 1/2
Aubergine, 1
Tomat, minst 10 stora (ju fler desto bättre)
Vitlök, 1 klyfta
Chili, 1/2-1
Basilika (färsk)Salt & peppar
Riven ostBechamelsås (se recept nedan)
Hacka samtliga grönsaker
Stek champinjonerna, spenaten och halloumin, salta och peppra.
Stek purjolöken och gulöken i smör, tills det blir karamelliserad, salta och peppra.
Stek tomaterna tillsammans med aubergine vitlök, chili och basilika, salta och peppra.
Varva lasagneplattorna med champinjonblandningen, lökblandningen och tomatblandningen och bechamelsåsen (jag börjar alltid med bechamelsåsen i botten)
Toppa med mycket riven ost.
In i ugnen i ca 30 min i 225 grader.
Recept - Bechamelsås
Mjöl, ca 1 dl
Smör, ca 25 gr
Mjölk, ca 8-10 dl
Muskotnöt
Salt & peppar
Smält smöret
Tillsätt mjölet och vispa samtidigt.
Tillsätt sedan mjölken lite i taget samtidigt som du vispar (viktigt att du vispar hela tiden)
Tillsätt sedan en nypa muskotnöt och salt & peppar enligt önskad mängd.
Du behöver dessa + vitlök och chili |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar