tisdag 10 september 2013

Festival - Taste festivals - Taste of Stockholm

I helgen var det återigen dags för Taste Festivals att komma till Stockholm, Taste of Stockholm.

Taste Festivals
är en årlig matfestival världen över, där det gastronomiska köket är i fokus.
Taste of Stockholm pågick under tre dagar, mellan 6-8 september, där ett antal välrenommerade kockar
och restauranger medverkade på festivalen på olika sätt såsom Taste theatre och Chef's secret. Bl.a. har den välrenommerade kocken Renée Redzip från den prisbelönda michelinrestaurangen Noma i Köpenhamn, som även prisats som världens bästa restaurang tre år i rad och Anton Bjuhr och Jacob Holmström från nya michelinrestaurangen Gastrologik, hållit föredrag och lagat mat live till publiken i Taste Theatre. Vi hann med Gastrologiks föredrag som var både rolig, spännande och givande. Att vi även fick testa deras rätt som de lagade inför oss, fick mig att ännu mer vilja besöka deras restaurang. Dels för den goda maten och dels för att restauranggästerna aldrig får veta i förväg vad de blir serverade. Jag som älskar överraskningar, please surprise me!
Flera prisbelönda restauranger såsom restaurangen Jonas och Farang har haft ett fullbyggt kök och serverat deras signaturrätter,
som man kunde köpa med Taste Crowns. Taste Crown är festivalens valuta, en taste crown motsvarar 10 kr. Min favorit av alla signaturrätter var från restaurang Jonas. Deras ljummen soppa på gröna spritärtor med knaprigt sidfläsk, är den godaste soppan jag har någonsin ätit. Den var fräsch, len och hade en god ärtsmak, den var helt enkelt himmelskt god.
Min favoritaktivitet på festivalen var att man hade chansen att laga mat tillsammans med några av kockarna på Chef's secret. Jag och Kevin hade chansen med några andra att laga mat tillsammans med Jonas Lundgren från restaurang Jonas. Även om det var en rätt vi var väl bekanta med, nämligen sommarrullar som Raw food, så var det värt det. Det var både kul och vi fick lite tips hem.

Vi hann med mycket under festivalen och hann även testa många av restaurangernas signaturrätter. Ni som älskar mat och är en finsmakare, som ännu inte har besökt Taste Festivals måste absolut göra det nästa år. Det är en gastronomisk festival för alla matälskare och matintresserade, man får mycket för pengarna.


Pris: Inträde 250kr
Värt? Ja!!


Tips! Man kan vid entrén köpa 2 för 1 med antingen Dinercard, DN prenumeration eller Facebook like/check in.



Taste Festivals
www.tastefestivals.com


Taste of Stockholm
www.tasteofstockholm.nu








Strålande sol

Saftigt sidfläsk i krämig kokossås
Adam & Albin matstudio
Pistagemjukglass
toppad med olivolja och pistagenötter
Bästa utsikten
Ljummen soppa på gröna spritärtor
och grillad svensk lammnacke
Himmelskt god!
Såskungen
Kevin gör sig redo
Jonas Lundgren
(som får mig att tänka på Bradley Cooper)
The chefs
Doppar rispappret
Vårt mästerverk!
Gott var det!
Taste Theatre
Sebastian Boudet
Gastrologik!




Kevin köper god alkoholfri dryck
Läckra!
Koreansk pannkaka
Ankkebab med kål och jalapenosallad
Macarong!
Dessa fick följa med oss hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar