tisdag 12 mars 2013

Recept - Spenat & kantarellgalette

Ikväll serverades supergoda Galette & Crêpes till middag hemma hos Judy. Lyxigt på en vanlig tisdagskväll!



Recept 

 
Spenat- & kantarellgalette
 


Bas: Pannkakor
Ägg, 4st
Mjöl, 4dl
Mjölk, 8dl
Olja ca 1-2 msk


Blanda alla ingredienserna till pannkakorna
Stek upp de i medelhögvärme med smör eller olja mellan varje omgång.



Fyllning: Spenat och kantarellröra
Spenat (fryst fungerar också)
Kantareller
Crème fraîche, 3 dl
Charlottenlök, 2 st
Vitlökspulver
Vitlök, 1 klyfta
Salt & peppar 


Hacka löken
Stek löken, spenaten och kantarellerna
Tillsätt crème fraîche
Krydda



Topping: Keso 


Tips! Ni kan göra en större sats pannkakssmet och hälla det i en flaska eller i ett tomt mjölkpaket och förvara det i kylskåpet och göra pannakor när ni känner för det de närmsta dagarna.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar