måndag 4 mars 2013

Barcelona - Restaurangtips

Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg om Barcelona. Det kommer inte att handla om vad man ska eller kan göra i Barcelona, det vet nog alla redan (maila mig annars). Inlägget kommer istället att handla om restaurangerna jag och Kevin besökte och gillade, som ett tips till några som vi känner som ska dit snart.
Förutom Michelinrestaurangen Dos Cielos som jag tidigare har skrivit om så fanns det några restauranger vi tyckte om, under vår vistelse i Barcelona 2011.

Vi missade tyvärr saluhallen La Bouqeria för att vi skulle spara det till sist, till söndagen. Gör inte samma misstag, då det är stängt på söndagar.



Taller de Tapas
En ganska populär tapasrestaurang, som har flera restauranger i Barcelona. Vi var på Taller de Tapas Comtal som ligger nära men ändå lagom långt ifrån La Ramblas. Samtliga tapasrätter vi beställde tyckte vi var goda, men vi tyckte extra mycket om några av rätterna. Bl.a lammlägget som var riktigt mört, pimientos de Padrones (ugnsstekta små gröna paprikor) som hade en ljuvlig smak och vår absoluta favorit, knivmusslorna som bara var perfekta med en härlig konsistent och smak. Vi valde ganska många rätter och blev proppmätta utan att vi tyckte att notan var dyr. Dit kommer jag att besöka igen nästa gång jag är i Barcelona.


Taller de Tapas
Comtal 28 (Via Laietana)
Tel: +34-934 81 62 33

www.tallerdetapas.com


Knivmusslor
Lammlägg, Pimientos de Padron och stekt potatis
Blåmusslor
Torkad Iberico
Hjärtmusslor
Spanska potatiskroketter
En proppmätt Kevin




Brown 33
Brown är en modern restaurang som ligger på den stora shoppinggatan Passeig de Gracia. Vi tyckte båda att förrätterna och varmrätterna var goda men inget som utmärkte sig. Det vi dock föll pladask för var deras efterätt som bestod av mangomousse, kokossås med litchiglass, alla dessa är mina favoritfrukter (saknar endast ananas). Denna efterrätt var så himla god att jag vill ge den 10p av 10. Hoppas att de har kvar denna efterrätt eller att den kommer tillbaka, för det var bland de godaste efterätterna jag ätit.

Så gott att vi t.o.m gick dit igen bara för att få äta efterrätten igen.


Brown 33
Passeig de Gràcia, 33
08007, Barcelona

Tel: +34-934 67 52 47
www.brown33.com



Favoritefterrätten





Mariscco
En modern restaurang med färska skaldjur på en disk som man själv väljer vilka, hur mycket och hur man vill att det ska tillagas.
Den här restaurangen var lite dyrare och kanske inte världens bästa men vi tyckte ändå att det var roligt att kunna välja själv från disken. Antagligen finns det många fler av denna typ av restaurang i Barcelona. Så jag vill egentligen rekommendera denna typ av restaurang och kanske inte specifikt just denna restaurang. Om ni ej hittar någon annan av samma typ så tycker jag absolut att denna är värd att testa. Det finns två Mariscco i Barcelona, vi var på den i Còrsega.


Mariscco
Carrer de Còrsega, 272
08008 Barcelona

Tel: +34-932 92 28 16






Jag vill även lägga upp några bilder på hotellet vi bodde på, ett av de bästa vi har bott på vad gäller: läge och inredning (det var dock lite dyrt).

Hotel Olivia Plaza ligger precis vid torget Catalunya och ligger nära till allt. Strax utanför hotellet kan man hitta flygbussarna, sightseeingbussarna, gångavstånd till alla stora shoppinggator, La Rambla, gotiska delen och även det stora köpcentrumet El Corte Inglése med en stor stor matbutik i bottenplan där vi köpte vår "lyxiga" frukost. Med bra ljudklassat fönster och fjärrstyrd mörkläggningsgardin märker man inte av den stora gatan utanför.
Kan absolut rekommendera detta hotell om ni vill bo lite lyxigt och centralt, mitt i smeten.

En liten notis för er känsliga, det är frostade glasdörrar till toan och duschen.


Hotel Olivia Plaza
Plaza Cataluña, 19
08002 Barcelona, España
Tel: +34- 933 168 700

www.oliviahotels.es 


El corte Inglése
Plaça Catalunya, 14
08002 Barcelona

Tel: +34-934 12 52 30
www.elcorteingles.es




Taget från vårt fönster
Lyx!



3 kommentarer:

  1. Tack för tipset :)
    //H.C.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Orkar inte vänta tills vi är där! ;)

    SvaraRadera
  3. yeah great tips!! however, from your photos, it looks like that you have been to the modern part of barcelona.. i went to the traditional and 'dirty' parts of barcelona.. which were very cool actually!! i looove barcelonaaa... i always have my art sense when i was there.. so cool.. BUT i hated the airport.. damn it! >.<

    SvaraRadera