måndag 5 maj 2014

Resa - Paris topp 5

Nu är vi hemma igen från vår resa i Paris. Eftersom det var min första gång i Paris och att vi dessutom var ett gäng som åkte blev det denna gång en turistresa. Nästa gång vill jag hyra en lägenhet och leva mer som en fransyska, antingen i Paris elleri en idyllisk liten by någon annanstans i Frankrike.

Sevärdheter
Det blev såklart en del stopp vid de obligatoriska sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumphbågen och Louvren. Tyvärr blev det inget besök inne i Louvren då vi inte var så sugna på att ställa oss i en 2h-lång kö. Vi hann i alla fall upp i Eiffeltornet, som var mäktig endast med sin närvaro.











Macarons
Som alla redan vet är Paris Ladurées födelsestad och det är den staden man kan äta Macarons i stora mängder. Jag och Kevin som älskar Ladurée gjorde såklart ett besök i deras butik i Paris och köpte med oss några som vi gottade i oss. Förutom Ladurée gjorde vi även ett besök hos en annan macaronbutik, som inte ligger så långt ifrån Ladurée men som är mindre känd worldwide; nämligen Pierre Hermé. Ladurée ligger fortfarande på toppen på min lista med de bästa macarons men vad gäller den enskilde macaronen hamnar dock Pierre Herme på första plats. Med deras noisette macaron som fick mig att smälta i Macaronhimmelen. Noisettemacaronen har en liten nougatfyllning som var gömd i krämen och i marängen hittade man goda hasselnötsbitar. Den var riktigt bra, så bra att vi gick tillbaka för att köpa oss varsin maximacaron. Ni som inte har upptäckt Pierre Hermé borde göra ett besök hos de och testa deras Noisette, den var verkligen himmelsk god.

Pierre Hermé

Ladurée

Noisette


Franska köket

Det franska köket är en av våra favoriter. Jag tycker om hur fransmännen använder fina råvaror och behandlar de med respekt och med sin fulla fantasi. Franska maträtter är tillagade med råvarornas egna smaker utan en massa kryddor och i olika kombinationer och former. Vi hittade några bra restauranger som vi tyckte om, separata inlägg om dessa kommer senare.






Boulangerier
Hur bra är inte det att kunna stanna förbi en boulangeri och ta en god baguette eller några goda bakelser med sig och äta på vägen eller i en park?




Chinatown
Chinatown är ett obligatoriskt stopp för oss när det finns i det landet vi besöker. Dock var china town i Paris inte lika bra som de andra jag varit på; London och New York. Men vi fick våran dim sum och phô och blev nöjda. Separata inlägg om dessa kommer senare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar