fredag 19 juli 2013

Malaysia - Tioman Island


Här kommer det första inlägget från min semester.
Vi har precis varit på ön Tioman Island som ligger vid Malaysias östkust och bara slappat och njutit. Denna resa var en överraskning som Kevin hade ordnat, jag fick reda på destinationen på flygplatsen i Kuala Lumpur och om hotellrummet när vi kom till hotellet. Jag måste erkänna att han gjorde det bra, bra val av både resort och hotellrum.

Berjaya Tioman Island Resort ligger en kort bit ifrån flygplatsen på Tioman Island. De har ett eget flygbolag med samma namn och har bra paketpriser för flyg och boende. Det är en avlång resort med sandstrand längs hela vägen med gott om strandstolar och även en barnvänlig pool, det är ett bra ställe att snorkla och dyka. Resorten har en egen golfbana, golfklubb, tre tennisbanor, inomhusgym, kajakuthyrning och spa etc. Första kvällen på resorten var vi på massage och båda var riktiga nöjda och somnade nästan. Sista kvällen på resorten unnade vi oss med massage för Kevin och manicure och pedicure för mig, även den gången blev vi riktigt nöjda.

Det finns tre olika boendetyper, vi bodde på junior suite som var väldigt rymligt och fräscht. Det är endast wifi i lobbyn och restaurangen men eftersom vi bodde intill lobbyn så hade vi wifi på terassen och vid vår cabana som vi brukade hänga vid på dagarna. Vi stannade fyra nätter och hade helt OK väder, det var riktigt soligt en dag, övriga dagar molnigt och sista dagen regnade det när vi var på väg hem.

På resorten fanns det två restauranger öppna när vi var där och vi åt på en av de och var rätt nöjda med både frukostbuffén och deras à la carte. Om man jämför priserna med fastlandet så är det väldigt dyrt men för oss skandinaver är det fortfarande billigt, varmrätterna kostar runt 40-80kr.
  

Jag kan rekommendera den här resorten, det är stort och de har bra service men man kan hitta finare öar med turkosare vatten och vitare sandstränder, t.ex. på Redang och Perhentian som också ligger vid Malaysias östkust (jag har varit på Perhentian tidigare och kommer senare att skriva ett inlägg om det).


Pris: Medel
Värt? Ja


Berjaya Tioman Island
Östkusten, Malaysia
www.berjayahotel.com























2 kommentarer:

  1. ohh... such BEAUTIFUL photossss!!! love the 'I love you' corals!!!
    Absolutely romantic!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thanks Mel! :)

      Have fun in Europe now!!

      Radera